Jouluaskartelua: joulukuuset vihreistä kuulista

Satuin bongaamaan taannoin Verkkokaupassa parin kilon tukkupakkauksen Fazerin Vihreitä kuulia ja siitä lähti ajatus pieneen jouluaskarteluun. Samalla viikolla oli nimittäin tulossa päiväkodin joulujuhlat, enkä ollut vielä ostanut mitään lahjoja sinne, joten keksin askarrella vihreistä kuulista syötävät lahjat hoitajille. Pakkohan päiväkotiin ei ole mitään viedä, mutta ihan kiva minusta joku muistaminen on ja sinänsä kaikki syötävät, juotavat ja kuluvat lahjat ovat hyviä vieraammille, kun niitä voi vaikka tarjota muille, jos ei itse satu pitämään.

Laatikko oli sen verran riittoisa, että siitä riitti hyvin tehdä lahjoja myös muutamille tutuille kylään viemisinä, sekä vielä kotona herkuteltaviksi – oikein hyvä löytö etten sanoisi. Näin kahden lapsen äitinä sitä haluaa toimia tehokkaasti ja jos alan askartelemaan, niin parempi tehdä kerralla useammalle lahjat, kun kerran hommaan ryhtyy. Mihinkään suuriin projekteihin en tässä elämäntilanteessa ryhdy, mutta näin pienet jouluaskartelut ovat oikein mukavia ja tuovat itsellekin sitä jouluntuntua.

Joulukuuset syntyivät siis oikein nopeasti ja helposti vihreistä kuulista muutamalla lisätarvikkeella. Tarvitset näihin joulukuusiin siis:

 • Pohjan tekoon ja kortteihin
  • pahvia / vahvaa kartonkia
  • korttipaperia
  • noin 10cm lautanen / muki
  • sakset
  • rei’itin
  • musta tussi
 • Kuuseen
  • 11 kpl virheitä kuulia / kuusi
  • coctailtikkuja
  • sellofaania
  • lahjanarua / silkkinauhaa

Piirrä ensin noin 10cm halkaisijan lautasen tai mukin avulla pahviin ympyrä ja leikkaa irti. Kotoa löytyy yleensä jotain kierrätysmateriaalia helposti tällaiseen, itsekin käytin jonkun muistion taustakartonkia. Asettele kuusen pohjalle yhteensä 7 kpl virheitä kuulia ja kiinnitä yhteen muutamalla coctailtikulla. Seuraavaan kerrokseen yhteensä 3 kpl kuulia ja ylimpään vielä yksi kuula. Noita tikkuja kannattaa laittaa myös parit ylemmistä kuusen kerroksista alempiin, niin pysyy koko kuusi hyvin paikoillaan. Leikkaa sitten sellofaanista noin 40x40cm pala yhtä kuusta kohden ja sido haluamallasi narulla tai nauhalla rusetti kuusen yläpuolelle.

Kortit saa myös tehtyä näppärästi itse vähilläkin tarvikkeilla. Yksinkertaiset pikkukortit saat, kun leikkaat normaalikokoisen kortin kahtia ja taitat sen puolikkaan vielä kahtia. Kortin kanteen piirtelin kuuset ja sisälle toivotukset. Pelkkä musta, kultainen tai vaikka hopeinen tussi toimii oikein hyvin yksinäänkin korteissa, kun valitsee toista väriä olevan korttipohjan. Minulla ei ollut edes korttipohjia, vaan leikkasin nämä pikkukortit isommista värillisistä A4 -papereista vain. Vihreää paperia sattui löytymään varastoista ennestään, joten käytin sitä näihin. Parempi käyttää ensin vanhoja askartelutarvikkeita pois, eikä heti sännätä ostamaan uusia kaupasta. Ostin siis tähän askarteluprojektiin vain nuo vihreät kuulat ja kaikki muut tarvikkeet löytyivät kotoa.

Ja voilá, noin tunnissa askartelee noin kymmenkunta kuusta, jos isomman satsin haluaa tehdä. Yhteen kuuseen ei varmasti viittä minuuttia pidempään mennyt nimittäin kun vauhtiin pääsi, toki ensimmäiseen se hetkinen suunnitellessa. Jouluisia askarteluhetkiä toivotellen! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s