Tytön nimiäiset: kattaus- ja koristeluvinkkejä hempeisiin juhliin

Juhlimme vastikään tyttäremme nimiäisiä ja juhlapöydästä ja koristeista tuli mielestäni niin hempeät ja söpöt, että täytyy tehdä ihan oma postauksensa siitä, kuinka juhlatunnelma rakentui oivasti myös tarjoilujen, kattauksen ja koristeiden myötä.

IMG_7459

Teema valikoitui siitä, kun poikkesimme juhlatarvikekauppa Confettiin ystäväni kanssa ja löysimme mitä kauneimmat joutsenservetit, sekä muita kattaustarpeita samaan teemaan. Hennon vaaleanpunaisen, kullan ja valkoisen sävymaailmassa oleviin kattaustarpeisiin oli helppo valikoida myös samansävyisiä ilmapalloja ja pom-pom -koristeita samasta putiikista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kun valitsee jonkun teeman, niin tärkeintä sen toteuttamisessa on mielestäni yhtenäisyys ja sitä voi luoda monin keinoin. Meilläkin oli isoissa juhlissa astioina sekalaisia sekä omasta että isäni kaapeista löytyviä astiasarjoja, mutta tarjoilupöytään ja paraatipaikalle halusin laittaa vain teemaan sopivia astioita ja muita kattaustarvikkeita. Valitsin näin valkoisen Villeroy & Bochin New Wave astiastoni osia tarjoilupöytään. Muita tarjoiluastioita minulta löytyi Mariskooleista valkoisena, kirkkaana ja vaaleanpunaisena teemaan sopien, sekä kirkkaita Iiittalan Kastehelmi -lautasia. Kultaa sain ripauksen pöytään asettamalla pari teemaan sopivaa korttia ja tytön kuvat kullanvärisiin kehyksiin pöydän ylle. Lisäksi satuin löytämään pöytään joutsenkoristeen, minkä voi laittaa myöhemmin lastenhuoneeseen esille. Myös yksi kynttilänjalka sattui löytymään kaapista kullanvärisenä ja senkin poimin mukaan pöytäkoristeisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmittelin alkuun, ettei minulla ole enää kerrosvatia, kun niihin saisi hienommin esille karkkeja ja keksejä, mutta lopulta keksin tähän sopivan DIY-idean. Rakensin pari korkeampaa tarjoiluvatia pienten Mariskoolien ja Kastehelmilautasten yhdistelmästä kiinnittämällä lautaset sinitarralla Mariskoolien päälle. Näin karkit saatiin huomattavasti näyttävämmin esille juhlapöytään verrattuna matalille lautasille asetteluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuohuviinilaseihin solmimme vaaleanpunaiset rusetit muistuttamaan kyseessä olevan pikkuprinsessan juhlat. Kristallisiin kynttilänjalkoihin ostin vaaleanpunaiset pitkät kynttilät luomaan juhlavuutta ja toki pöytäkukiksi tilasin kukkakaupasta teemaväreihin mätsäävän kimpun. Tällaisilla pienillä yksityiskohdilla on helppo tuoda lisää elementtejä kattaukseen kuin kattaukseen ja ne viimeistelevät juhlapöydän nätisti.

Ilmapallokuvassa vilahtaa myös toinen DIY-juttu eli kollaasitaulut, jotka kokosin täydentämään muuta juhlakoristelua. Vastasyntyneen kuvauksissa otetuista kuvista tein yhden ison kollaasin suoraan juhlapöydän ylle. Toisen ison kollaasin rakensin kokoamalla kehyksiin kronologisessa järjestyksessä kuvia, joissa on perhettä ja ystäviä pikkuneitiämme ensimmäistä kertaa tapaamassa. Lisäksi laitoin pikkukehyksiin vielä sairaalasta otettuja ensihetkien ja kotiutumispäivän kuvia, kuvia nukkuvasta vauvasta, sekä sekalaisia otoksia kotoa, ulkoilusta ja muista vauvan kanssa tekemisistä ja menemisistä. Kuvat kollaaseihin tilasin vasta pari päivää ennen juhlia Fotoyks -liikkeestä, mistä sai pikaisesti ja kohtuuhintaan noutaa netin kautta tilaamansa kuvat.

Suolaiset tarjoilut eivät luonnollisesti olleet teemavärien mukaisia, joten sijoitimme ne kokonaan toiselle tarjoilupöydälle, kuten myös kaikki eripariset kipot ja kupot sekä muut tykötarpeet. Varsinaisen juhlapöydän viereen laitoimme astioista vain nuo valkoiset New Wavet ja kirkkaansävyisiä kuoharilaseja, sekä joutsenkuvioiset servetit ja vaaleanpunaiset pillit. Teemasävyissä olin ostanut myös joitakin pahvimukeja, joihin laitettiin popcornia ja karkkeja tarjolle. Juomista alkumaljoina tarjottavat kuohuvat valitsin rosé -versioina. Esimerkiksi Freixenetilta löytyy mitä kaunein kristallimainen pullo, joka sekin mätsää juhlapöytiin.

 

 

Tämä teemanmukainen juhlapöytä oli siis pelkästään makeille tarjoiluille varattu ja siihen löytyi isommasta marketista onneksi Brunbergin kulta-valkokääreessä olevat tryffelit. Väriteeman mukaisesti ostin myös vaaleanpunaiset Geishat, vaaleanpuna-valkoisia vaahtokarkkeja ja prinsessakeksejä. Kakut ja cupcakesit olin tilannut erikseen leipurilta ja toivonut teemaväreihin sopivia joutsenaiheisia tarjoiluja. Todella näyttävät tarjoilut saa ammattilaiselta kivasti ihan parillakin eri jutulla, kuten meilläkin oli vain nuo kakut ja cupcakesit.

img_8888.jpg

Kolmas pieni DIY-projekti, minkä halusin toteuttaa oli tytön nimiviirin askartelu. Teemaan sopivat paperit löysin paperitarvikkeiden erikoisliikkeestä Papershopista. Papereissa oli vieläpä pientä hohtoa, joten olivat oikein piste iin päälle. Askartelin viirin kolmella sävyllä ja päädyin lopulta kiinnittämään koko komeuden sinitarralla ikkunaan. Keksin laittaa viiriin leikkaamani kirjaimet myös sinitarralla kiinni, jotta voisin hyödyntää viiripohjaa vielä muihinkin juhliin. Näin ei tarvitse täysin alusta lähteä seuraavaa viiriä askartelemaan, eikä myöskään mene roskiin yhden käyttökerran jälkeen, eli edes pientä ekoilua tällaisessa koristelussa. Nuo pompom -koristeet ajattelin myös uusiokäyttää vielä, kun eivät miksikään mene yksistä juhlista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaisista jutuista loihdittiin tytön nimiäiskattaus aikaan ja hyvin mieleinen siitä tulikin, vaikka itse sanonkin. Onneksi hyvä ystäväni ja yksi tytön kummeista oli myös apuna ja makutuomarina koristelu- ja kattausjutuissa, niin saimme yhdessä kivasti nämä visuaalisemmat juhlavalmistelut hoidettua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koska rakastan mätsääviä asioita, niin toki myös oma ja tyttäreni asu olivat sävy sävyyn. Mieheni ja poikani laittoivat taas keskenään yhteensopivat ja väriteeman mukaiset vaaleanpunaiset solmiot juhliin. 🙂

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s