Kolmevuotiaan synttärit + ideoita kattaukseen, koristeluun ja tarjoiluihin

Viime vuonna pojan synttärit kyhättiin kasaan päivässä ja toki lyhyelläkin valmistautumisella juhlat saatiin järjestettyä. Täytyy kuitenkin myöntää, että synttäreitä on paljon kivempi järjestää ajoissa, sillä kaikki suunnittelu ja valmistautuminen on myös yksi hauska osa juhlia. Tänä vuonna oikein nautin äitiyslomalaisena siitä, että ehdin jo viikkoja ennen synttäripäivää miettimään teemaan sopivia koristeluja ja tarjoilua, sekä pääsin taas askartelemaan jotain pitkästä aikaa. Tähän postaukseen kokosin erilaisia kattaus-, koristelu- ja tarjoiluideoita helposti itsekin toteutettaviin teemajuhliin.

Pojan kanssa juteltiin yhdessä, millaista kakkua hän toivoisi ja lempileikkien kautta löyhäksi teemaksi valikoitui kummitukset, möröt ja muut Halloweentyyliset jutut. Ei siis muuta, kuin ideoita netin syövereistä etsimään! Pinterest on yksi lempisivustoni tällaiseen hommaan, samoin kuin Instagram. Molemmista löytyy loputtomiin ihania juhlaideioita kaikkiin teemoihin maan ja taivaan väliltä. Nopeasti näistä löytyikin helposti itse toteutettavia kakunkoristelu- yms. tarjoiluideoita haamuteemalla.

Kuvia tovin selailtuani mieleeni piirtyi kauppalista muutamista jutuista, joilla saisin tarjoilut ja koristelut helposti loihdittua. Suuntasin kohti Juhlamaailmaa, mistä tiesin löytyvän teemajuttuja monenmoisiin kesteihin. Sanoisin kuitenkin, että kauppaan on hyvä mennä sillä mielellä, että ostaa sellaisia juttuja, mitä sattuu suurin piirtein valitusta teemasta löytymään. Pientä joustavuutta peliin siis, jottei joudu metsästämään jotain yhtä tiettyä asiaa kissojen ja koirien kanssa pitkin kaupunkia. Itse en ainakaan tällaiseen tarkkuuteen olisi varsinkaan tässä raskauden loppumetreillä kyennyt.

IMG_2900

Ostin aikaisemmillakin synttäreillä käytettyyn nimiviiriin foliokolmosen, serpentiiniä ja joitakin musta-valkoisia ilmapalloja synttäriteemalla koristelua varten. Löysin myös hauskan mustan liitutauluviirin, mihin sai itse taiteilla haluamansa piirustukset. Viiri on myös kivasti piirustuksia muuttamalla muihinkin juhliin uudelleen käytettävissä. Kattaukseen nappasin samasta musta-valkoisesta synttärisarjasta servettejä, mukeja, pillejä ja popcornpusseja. On mukavampi syödä ihan oikeista astioista, joten lähinnä teeman vuoksi ostin muutamia pahviastioita pöytää koristamaan. Löysin myös hauskat muumiokoristeet muffineihin, tekosilmiä haamukakkuun ja mustaa kuorrutetta hämähäkkikakkuun, joten riittämiin löytyi teemajuttuja jo yhdestäkin liikkeestä. Numerokakkukynttilän ja haamukuvioituja coctailtikkuja olin sattunut bongaamaan jo aiemmin Flying Tiger Copenhagenista. Loput syötävät kakunkoristeet ja teemaan sopivat naposteltavat löytyivät helposti pienenkin ruokakaupan keksi- ja karkkihyllyltä.

 

Tällä kertaa pientä jännitystä juhlavalmisteluihin toi se, että vauvamme laskettu aika kolkutteli jo kahden viikon sisällä pojan syntymäpäivästä. Päätin kuitenkin taklata tämän stressinaiheen pienillä varotoimilla. Tein kakkujen pohjat hyvissä ajoin pakkaseen, jotta mahdollinen juhlien siirtyminen ei pilaisi jääkaapissa odottavia kakkuja. Voimien ollessa rajalliset jaoin myös erilaiset valmistelut pidemmälle aikavälille ja hoidin aina asian kerrallaan. Kaikkea pidempään säilyvää evästä voi onneksi ostaa koska hyvänsä, joten nekin voi hoitaa alta pois heti sopivalla hetkellä. Näin juhlien alla täytyi enää huolehtia pöytään kahvimaitoa, sekä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, mistä kokosin pikkunaposteltavia coctailtikkuihin.

IMG_2910

Kakkujen koristelu itsessään vie aina jonkin aikaa, jos haluaa pientäkään koristusta näperrellä, joten sen kannaltakin tuo pohjien teko pakkaseen on erityisen kätevää. Näin juhla-aamuna koristelut voi tehdä suoraan kakkuihin odottamatta esim. paistettavan kakun jäähtymistä enää tässä vaiheessa. Minulla oli yksi porkkanapiirakka, johon sekoitin nopsasti pursotettavan kreemin ja laitoin koristeeksi valmiit muumiokoristeet ja pääkakkokarkit, sekä niihin sopivan viirin koko komeuden ylle. Mariannejuustokakkuun kokosin Oreokekseistä ja tekosilmistä naamoja ja asettelin haamuviirin kakun päälle. Mutakakkuun vatkasin kermavaahdon päälle levitettäväksi ja pursotin mustasta sokerikuorrutetuubista hämähäkinverkon kakun päälle. Heitin vielä muutaman pääkallokarkin lennokkaaksi muodostunutta verkkoa koristamaan. En ollut aiemmin kyseistä kuorrutetta käyttänyt, joten pitihän se arvata että olisi pitänyt testata pursotusta ensin lautaselle eikä suoraan kakkuun, kuten nyt erehdyin tekemään.

Näiden kolmen kakun viimeistelyssä vierähti yhteensä pari tuntia ja lisäksi tunnin verran meni coctailtikkujen naposteltavien pilkkomisessa ja tikkujen kasaamisessa. Ei olisi jäänyt liikaa aikaa samana aamuna muuta enää leipoa tai odotella kakkujen jäähtymistä. Tai sitten valmistelu olisi jo muodostunut turhan työlääksi, sillä kakkupohjien leipomiseen oli siihenkin mennyt jo kolmisen tuntia. Hommien pilkkominen itselle sopiviin osiin on vain järkevää. Pöydän olin myös kattanut jo edellisenä päivänä ja ottanut esille kaikki tarvittavat astiat. Asunnon muut koristelut olin nekin asettanut paikoilleen muutamaa päivää ennen juhlia samalla kun askartelin kakkuihin viirejä.

 

Tarjoilujen menekki tuntuu hiukan vaihtelevan juhlien välillä, mutta tällä kertaa noin 30 vieraan juhlissa kului sopivasti melko lailla kaikki pöytään nostetut kolme kakkua ja muut pikkunaposteltavat. Porkkanapiirakasta olin onneksi jättänyt pakkaseen puolet pellillisestä ja ne saivatkin jäädä sinne. Samoin mutakakkua oli toinen pakastettuna, mutta sekään ei mennyt hukkaan kylmässä kun oli. Hiukan oli ekstraa siis, mutta kun kyseiset kakut tulivat vain suuremmilla annoksilla, niin mitään ylimääräistä hommaa niistä ei ollut.

Parasta järjestelyissä oli mielestäni se, että tällä kertaa sai keskittyä vain itselle mukaviin puuhiin, kun siivooja kävi hoitamassa asunnon juhlakuntoon juuri juhlien alla. Muutenhan tuo siivoaminen olisi ollut agendalla juuri samoihin aikoihin kun viimeiset kauppa-asioinnit ja tarjoilujen viimeistelyt. Siinä siis viimeinen vinkki: keskity tekemään juhlien järjestelyissä niitä juttuja, mistä itse nautit ja ulkoista muut. 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s