DIY: lumpeenkukat serveteistä

Kattauksessa tulee useimmiten käytettyä aitojen lautasliinojen sijaan paperisia servettejä – ne kun ovat niin helppoja ja niillä saa edullisesti vaihdeltua kulloisenkin kattauksen teemaa ja väriä. Paperiservetitkin heräävät paremmin eloon, kun niistä malttaa taitella jotain muutakin kuin perinteisen kolmion aterinten alle. Itselleni tutuin ja helpoin on jo lapsuudessa äidiltä opittu lumpeenkukka. Se on minusta näyttävä, mutta sopivan yksinkertainen taitella, eikä yhden kukan kanssa tarvitse näpertää montaakaan hetkeä, jolloin taitteluun on mielekästä ryhtyä. Tässäpä viikkovinkkinä lumpeiden taitteluohjeet kauniin kukkaiskattauksen luomiseksi.

  1. Avaa normaali neliönmuotoinen, ruokailukokoinen paperiservetti kokonaan auki.
  2. Taita kaikki neljä kulmaa keskelle niin, että servetti pienenee normaalikokoonsa.
  3. Taita vielä toisen kerran kaikki kulmat keskelle niin, että servetti pienenee pienen servetin kokoiseksi.
  4. Käännä servetti pöydällä nurinpäin, niin että taitokset jäävät alapuolelle.
  5. Taita vielä kolmannen kerran kaikki kulmat keskelle niin, että servetistä tulee taas astetta pienempi.
  6. Ota servetin keskeltä kiinni ala- ja yläpuolelta niin, että kaikki kulmat pysyvät taitettuna.
  7. Lähde avaamaan servettiä lumpeenkukaksi avaamalla ensin kaikki neljä kääntöpuolle jäänyttä kulmaa pyöristäen servettiä kukan muotoon samalla.
  8. Kun ensimmäiset neljä kulmaa on avattu, avaa niiden välistä kääntöpuolelta vielä kaikki neljä kukan ”terälehteä”, jolloin servetistä muodostuu lopulta kukan mallinen pieni kippo.

Käytä kukkaa kattauksessa sellaisenaan tai pienten kuivien juttujen tarjoilussa. Meillä kukka toimi aikanaan lastenkutsuilla niin, että kaikille vieraille oli täytetty valmiiksi yksi kukka karkeilla. Popcornit, sipsit tai keksit olisivat myös sopivan keveitä laitettavaksi valmiiksi annoksiksi kukkiin tarjolle. Tai miksei muutamaa kukkaa voisi taitella ihan vaan pöydän koristeiksi. Meillä nämä lahjan mukana tulleet servetit mätsäsivät hauskasti niin pöydän vedenväriseen lasipintaan kuin tuoreisiin neilikoihinkin.

Kun tämän taittelun kerran hahmottaa, niin yhden kukan tekemiseen ei kulu kuin minuutti.  Näin servetit taittelee koko pöytäseurueelle vielä ihan kohtuuajassa ja pelkästään taitelluilla serveteillä kattaus saa jo jotain jujua. Otin vielä huvikseni aikaa testatakseni arvioni ja näinhän tuo kellotus pysähtyi 55 sekuntiin. Ei siis mikään mahdoton aika upgreidata hiukan kattaustaan, jos reilussa viidessä minuutissa tekee pienelle seurueelle kukkaset. Ja servetit kun eivät pilaannu, niin näitä voi taitella jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai juhlia kaappiin esillepanoa odottelemaan.

Kauneutta sunnuntaipäivään! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s