Tivoli Hotel – Kööpenhamina

Matkakokemukset lapsen kanssa jatkuvat. Nyt vuorossa kaupunkiloman hotelliesittely Kööpenhaminasta, missä lapsiperheille suunnattu Tivoli Hotel oli valintamme nyt pääsiäislomalle. Pohjolan kevätsäästä kun ei ollut mitään varmuutta ja tietoa kauanko kaupungilla jaksaisi pyöriä minäkin päivänä, niin ykköskriteeriksi hotellia valitessa nousi sen lapsiystävälliset fasiliteetit. Tivoliteema myös kuulosti hauskalta pojallemme, sillä aikomuksenamme oli suunnata lomalla myös samannimiseen huvipuistoon. Yhtenä omista kriteereistäni hotellille on myös uima-allas ja sekin hotellin uumenista löytyi sadepäivien varalle.

IMG_4178
Ravintolakerroksesta oli kivat näkymät kaupungille auringonlaskun aikaan – näistä emme tosin liikaa ehtineet nauttimaan lapsen kanssa lomaillessa. 😀

Sijainti

Päärautatieaseman ja siitä lähtevän keskusta-alueen suunta oli meille näppärä, sillä lensimme Kastrupin kentälle, mistä matkasimme junalla keskustaan. Halusimme myös päästä junalla suoraan kävelyetäisyydelle hotellista mimimoidaksemme ekstramatkat.

Tähän alkuun täytyy heti todeta pienoinen pettymys hotellin lopullisesta sijainnista. Se ei tosiaan ollutkaan aivan aseman ja sen vieressä olevan huvipuiston kyljessä, vaan sieltä oli ainakin vartin vaellus näihin. Ensimmäisenä iltapäivänä Köpikseen saapuessamme hotellille kävely matkalaukkujen kanssa räntäsateessa tuntui todella tympeältä ja pitkältä. Muut 4 päivää olivat onneksemme aurinkoisia tai poutaisia, mutta silti tuo vartti keskustaan eli ylimääräinen puolituntinen joka päivään hieman ärsytti. Etenkin kun poikamme ei pitkiä aikoja kerrallaan rattaissa viihtynyt, vaan tykkäsi kävellä tai hypätä syliin milloin missäkin välin. Tämän olisi toki saanut selville jo matkaa varatessa hiukan tarkemmalla kartan zoomauksella, mutta menin häpeäkseni turistiansaan, kun innostuin hotellin nimestä ja kuvauksesta ja unohdin tsekata kartan mittasuhteet.

IMG_4118
Hotelli oli kadulla, jossa oli enimmäkseen konttoritaloja ja rakennustyömaata. Kanava sentään oli heti kadun ylittämisen jälkeen vastassa ja sen varrella olikin miellyttävämpi kävellä.

Lasten leikkihuoneet

Mutta, takaisin itse hotelliin. Se oli luokitukseltaan 4 tähden tasoa ja piti minusta paikkansa näin kokonaisuutena arvostellen. Lapsille ehdottomasti passeli, en tainnut juuri muita perhemuotoja paikan päällä nähdäkään, enkä itsekään suuntaisi tänne pariskuntalomalle. Henkilökunta suhtautui kivasti lapsiin kaikissa tilanteissa, eikä ravintoloissa tarvinnut miettiä onko lapsi hipihiljaa ja paikoillaan koko ajan. Vastaanotossa oli lapsille oma ”Kids’ Reception”, mistä he saivat puuhakassin värityskirjoineen ja palapeleineen, sekä onnenpyörästä jonkun pikkulelun palkinnoksi. Poikamme ei aivan ideaa käsittänyt, vaan olisi joka päivä kahminut kaikki ne lelut siitä tyrkyltä mukaansa. 😀 Tämä oli hyvä pieni harhautus siihen sisäänkirjautumishetkeen kun toinen vanhemmista jonottaa tiskille, niin toinen voi mennä lapsen kansa tuonne.

Hotellissa oli myös useampi leikkihuone. Yksi niistä oli 2. kerroksessa ravintolan vieressä, erityisesti liikunnallisiin juttuihin painottunut huone. Siellä oli minikiipeilyseinä + patja, kasapäin ”pallomeripalloja” ja peliseinä, minne heitellä niitä, tivolipeiliseinä, sekä Bobles -merkin liikunta- ja rakennusleikkeihin sopivia palikoita. Nämä isot erimuotoiset palikat näyttivät olevan kaikenikäisten lasten suosiossa. Rauhallisempaan menoon löytyi muutama sohva, kirjoja, muistipeliä yms. Tilassa pyöri myös lastenelokuvat perjantai- ja lauantai-iltoina (kaksi ”näytöstä”/ilta).

Toinen liikuntasalin kokoinen leikkihuone oli viritetty 1. kerroksen kongressikeskuksen tilojen isompaan saliin (ehkä vain pääsiäisen aikaan tai kesällä näin leikkihuoneena). Siellä oli valtava pomppulinna, kolmipyöräisiä ja kaksipyöräisiä menopelejä taaperoille, jättilegopalikoita rakenteluun, piirustusnurkkaus, sekä isommille lapsille tai aikuisille viihdykkeeksi pingispöytä ja pöytäjalkapallopeli. Isompia varten taisi olla myös Tivoli Hotellin oma kuvausseinä erilaisine kuvausrekvisiittoineen ja ohjeet kuvien tägäämiseen Instagramiin. Lisäksi kellarikerroksessa sijaitsi vielä ilmeisesti vähän vanhemmille lapsille suunnattu pelihuone. Mutta ainakin näin alle 10-vuotiaille näytti tekemistä riittävän ihan mukavasti.

 

Uima-allas, sauna ja kuntosali

Tällaiset löytyivät hotellista, mutta harmikseni en tällä kertaa mitään niistä ehtinyt testaamaan, eli omia kokemuksia ei näistä ole. Uima-allasta oli ollut ajatus kokeilla pojan kanssa, mutta siellä olikin kielto, etteivät pienet lapset saa tulla uimavaipoissa tai -housuissa, vaan olisi pitänyt olla varmasti kuivaksi oppineita. Tästä syystä jäi sitten allas pojan kanssa käymättä. Tämä hyvä tiedostaa, jos on vauvan tai taaperon kanssa reissussa. Muuten hotellin varustelutasona aina hyvä, että nämä kolme juttua löytyvät.

Hotellihuone

Meillä oli family room -nimeä kantava huone, mikä oli siisti, mutta mielestäni melko pieni (n. 20 m2) perhehuoneeksi. Parisängyn viereen mahtui jotenkuten nojatuoli, mistä oli tehty ekstravuode. Patjat olivat riittävän kovia eli omaan makuuni ja tyynytkin ihan ok (paitsi että niitä oli vain 1/hlö), mutta peitto oli jokseenkin muhkurainen – kaipasi ehkä jo uusimista. Kylpyhuone oli oikein toimiva ja siellä oli onneksemme myös kylpyamme, mitä käytettiinkin joka ilta pojan innostuessa vaahtokylvyistä. Tuotteita oli normaalivalikoima – muistaakseni saippua, shampoo, hoitoaine, kasvovoide, ompelusetti ja kengänkiillotussetti. Kylpytakkeja ja tossuja ei yllättäen ollut vakiona, vaan ne piti vuokrata erikseen. Huoneessa oli pari kokovartalopeiliä huoneen puolella pukemista helpottamaan ja kylppärissä myös koko seinän levyinen peili, mitkä hieman avarsivat.

Pojan Brio Smile -rattaat olivat matkassa ja ne mahtuivat eteiseen juuri ja juuri niin, että siitä mahtui kylppäriin kulkemaan. Matkatavaroina oli kaksi lentolaukun kokoista laukkua, joten nekin sai vielä avattua lattialle. Sanoisin kyllä isompien vaunujen tai matkalaukkujen kanssa matkustavalle huonetta liian pieneksi. Toisaalta ihan perushotellihuone, eikä mitään sen suurempaa moitittavaa itse huoneessa, mutta hotellin hintatasoon nähden se oli hiukan vaatimaton.

IMG_3514
7. kerroksen huoneestamme näkyi junaraiteet ja pala keskustaa hiukan rakennusten välistä. Ei sentään ollut nuo vastapäiset ikkunat aivan 10 metrin päässä ja kesäaikaan puistomainen sisäpiha varmasti nätimpi, kuin näin pilvisellä kevätsäällä.

Aamiainen

Meillä huonehinta sisälsi aamiaisbuffetin, mikä olikin oikein kattava ja maukas. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä löytyi yksi pöydällinen eri sortteja, eli oikein hyvä. Erilaisia leipälajeja oli niin monta, etten kaikkia 4 yön lomalla edes ehtinyt testaamaan, kun parina aamuna tuli syötyä jo uudelleen suosikkilajia. Leivänpäällisiksi oli useampia juusto- ja leikkelelaatuja, sekä sillejä ja kaloja. Oli oikeaa voita, margariinia, marmeladeja ja Nutellaa, eli jokaiselle jotakin. Myslejä ja muroja oli myös kattavasti eri laatuja ja niihin siemeniä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä useita sortteja. Jogurtteja oli maustamattoman lisäksi paria makua. Lämpiminä laatuina oli mm. munakokkelia, keitettyjä munia, pekonia, perunakakkuja, sieniä ja jotain herne/linssijuttuja.

Juomapuolena teevalikoima oli hyvä, joskin pussiteenä suurin osa. Kahvia en juo, mutta mieheni joi ja ilmeisesti aivan peruskahvia, ei sen ihmeellisempää. Mehuja ja maitoa sai automaateista, mutta mehut olivat melko laihoja, eli ei mitään tuorepuristettuihin verrattavissa olevia.

Jälkiruokia en aamiaisella tällä kertaa kaivannut, eli niistä en osaa sanoa sen tarkemmin muuta kuin että valikoimaa oli ihan kiitettävästi. Jotain muffinsseja, viinereitä tai pullia oli saatavilla, sekä lettuja tai pannukakkuja lisukkeineen. Myös erilaisia juustoja toki moni syö jälkkärinä marmeladien kera, eli niitä löytyi. Itse nautin lähinnä hedelmäpöydän antimia makeaksi; tuoreananasta, melonia ja luumuja.

IMG_3600

Hotellin ravintolat

MASH – Moder American Steak House. Tämä ravintolakokemus jäi meillä hyvin tyngäksi lapsen hiukan hankalasta illasta johtuen. Harmi, sillä näkymät olivat auringonlaskun aikaan 12. kerroksesta hyvät ja terassiksin siinä olisi ollut. Pihvit olivat kyllä erinomaiset ja kermainen pinaatti lisukkeena suussasulavaa, mutta jouduimme ne hotkaisemaan viidessä minuutissa, jotta pääsisimme pojan kanssa pikaisesti pois. Noin 120 euron lasku näistä kahdesta aikuisten annoksesta alkoholittomine juomineen ja pojan yhdestä maitolasista oli kyllä hiukan liikaa. Emme siinä sähellyksessä edes hintoja ehtineet tutkimaan ennen kuin lasku tuli pöytään. Itsekin hyppäsin pojan kanssa heti syötyäni kohti leikkihhuonetta miehen jäädessä odottamaan laskua.

Tivoli Brasserie. Tässä 2. kerroksen ravintolassa oli hyvin perhekeskeinen meininki ja samassa paikassa nautittiin myös aamiaiset. Tilaa oli aina sekä aamiaisella että illallisella, vaikka hisseissä varoiteltiinkin aamiaisen ruuhka-ajoisa klo 8.45->. Kävimme kerran syömässä burgerit (n. 20e), mitkä olivat reilut ja maukkaat, mutta ranskalaiset perustasoa (en itse muutenkaan välitä ranskiksista). Palvelu oli jokseenkin verkkaista, vaikkakin todella ystävällistä ja lapsia jaksettiin muistaa kaikissa kohtaamisissa.

Yhtenä iltana menimme pääsiäisbuffetiin (vajaa 40e) päästäksemme helpolla lapsen kanssa ja täytyy sanoa, että se oli buffetiksi todella hyvää tasoa. Yleensä syön vain alku- ja jälkiruokia buffissa, mutta tällä kertaa myös pääruoissa oli valinnanvaran lisäksi makuakin. Kokki teki tilauksesta erilaisia wokkiannoksia, minkä itse söin hyvillä mielin ja lihat olivat miehen mielestä maukkaita. Alkupaloissa oli perinteisiä juustoja, kaloja, kylmiä lihoja yms. mitä en itse voinut syödä, mutta salaattivalikoimasta löytyi monia minullekin sopivia sortteja. Jälkiruokina oli kakkuja, jäätelöitä, pieniä valmiiksi koottuja jälkiruoka-annoksia ja hedelmiä. Toimiva pöytä siis sekin.

Sticks & Sushi. Aasialaishenkinen ravintola hotellin 12. kerroksessa oli viihtyisän oloisesti sisustettu ja hyvillä näkymillä varustettu. Osa pöydistä oli tehty japanilaishenkisesti niin, että niiden äärellä istuttiin tyynyillä ilman kenkiä. Tänne olisin mieluusti jäänyt syömään ja sushit näyttivät herkullisilta, mutta eivät kuitenkaan istuneet ruokavaliooni. Sen sijaan salaattivalikoimasta löytyi oikein maukasta kana-ankka-avokado -salaattia, minkä tilasimme molemmat mieheni kanssa take away illallisena. Edellisillan hankala pihviravintolakokemus sai meidät kääntymään huoneessa syömisen kannalle ja molemmat saivatkin rauhassa nauttia herkulliset salaattinsa pojan leikkiessä, vaikka nyt hienot näkymät menetettiinkin.

 

Huonehinta

Ostimme hotellihuoneen Norwegianin kautta. Siinä väitettiin tulevan 25% alennus lentojen oston yhteydessä ja saimme huoneen lopulta 180 eurolla/yö. Enpä nyt tiedä oliko mikään erityisen edullinen, mutta Köpis on käsittääkseni kauttaaltaan melko tyyris ja mitä lyhyesti vastaavan tason hotelleja pari kuukautta ennen matkaa katselin, niin eipä tuntunut löytyvän mitään kovin hyviä diilejä enää. Juhlapyhinä ylipäätään voi olla korkeammat hinnat ja meilläkin oli juuri pääsiäisen pyhiksi loma. Mutta onneksi hotelli yllätti positiivisesti monelta osin – erityisesti aamiainen ja ruoan taso hotellin ravintoloissa olivat plussaa, kun käytännön syistä söimme joka ilta hotellilla.

Yleisarvosana

Kuten hinnasta mainitsinkin, niin hotelli oli melko hintava, mutta näin lapsiperheelle erinomainen kokonaisuutena. Antaisin siis samat 4 tähteä, mitkä hotelli muutenkin saanut. Siellä täällä noita pieniä miinuksia toki, mutta pääosin kaikki kunnossa.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s