Värikäs & iloinen pääsiäiskattaus

Pääsiäisviikkoa vietetään ja nyt alkaa olla oikea aika miettiä, millaisen pääsiäispöydän sitä rakentaisi, jos aikoo loihtia kotona pääsiäisherkkuja. Omassa lapsuudessani monet pääsiäiset vietettiin kotona perheen ja muidenkin sukulaisten kesken ja pöytä oli aina katettu teeman mukaisesti. Tästä liekö periytynyt intohimo erilaisten kattausten luomiseen. Itse en pääsiäiskoristeita ole hamstrannut, mutta muutamat kotoa perityt pupuastiat ja munakipot löytyvät kaapeistamme. Ja vaikka ei mitään pääsiäiskoristetta omistaisikaan, niin iloisen pääsiäisväreihin sopivan kattauksen saa kyllä tehtyä ihan muutamilla pikkujutuilla. Valkoisistakin serveteistä voi taitella vaikka pupunkorvat. Rairuohoa voisi myös kasvattaa pääsiäisen aikaan tuomaan kevään vihreyttä pöytään, eikä siitä jää turhaa tavaraa kaappeihin lojumaan enää pyhien jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvien kattaukseen olen ostanut pääsiäistä varten erikseen vain nuo tipulautasliinat Ikeasta ja kaikki muu on suoraan astiakaapeista pöytään yhdisteltyä. Oransseja tuikkujakin olin varmaan ostanut joskus Halloweenin aikaan. Nekin sopivat hyvin monenlaisiin kattauksiin muista kattauselementeistä riippuen. Kirkkaanoranssit tabletit ovat myös tässä pöydässä oikein väriläiskä, mutta esimerkiksi rauhallisemman värisellä astiastolla ja tummilla serveteillä niistä saisi taas vaikkapa hyvin syksyisen kattauksen aikaan. Laseja meillä on ollut noissa veden sävyissä jo vuosia, ja niistä saakin eri värejä kerrallaan pöytään laittamalla jo piristystä kerrakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvia katsellessani huomaan, että pääsiäiskukat on unohtunut noutaa kaupasta, mutta eipä se pöytä ole siitä liikoja kärsinyt, kun on ollut kaikkea muuta värikästä esillä. Kukkien virkaa on sen sijaan toimittanut sivupöydällä valtava virpomaoksien kimppu, mikä kertyikin kotiin kiitos naapuruston ahkerien virpojien.

Itsekin lapsena tuli käytyä aina virpomassa ja nykyään on niin hauska nähdä millaisissa asuissa pikkuiset ovelle ilmestyvät ja millaisia koristeita on kukakin pajunoksille kehitellyt. Meinaan vaan aina unohtaa tuon ainakin täällä etelässä ”virallisen” virpomispäivän, kun se on jo viikkoa ennen pääsiäisen lomapäiviä. Sitten siinä onkin kaapeissa penkomista, jotta löytäisi jotain sopivaa virpojille palkaksi. Omista virpomakeikoista hassuina palkkoina on jäänyt erityisesti mieleen se kerta, kun saimme kolmelle sisarukselle jaettavaksi yhden viiden markan kolikon. Mandariinitkaan eivät lapsena niin ilahduttaneet, kun suklaamunia tai muita herkkuja toivottiin. 😀

IMG_5299

Jälkiruoat on ehkä helpoin keino tuoda tiettyä väriä tai teemaa juhlapöytään. Tässä tapauksessa kakkuna on tainnut olla simppeli juustokakku, minkä olen tehnyt edellisenä päivänä ja kuorruttanut pikasesti juuri ennen vieraiden saapumista. Koristeluna on toiminut helpot kermapursotukset ja tipunkeltaiset strösselit. Muistaakseni oli todella nopea tämä leipomus ja pääsiäiseen sopivan värinen kakkuhan siitä lopulta tulikin. Juustokakku samoin kuin toinen helposti leivottava mutakakku ovat molemmat siitä näppäriä, että kakun voi tehdä jo koristusta vaille valmiiksi ennalta ja niihin on helppo soveltaa monenmoisia koristeita omien mieltymysten mukaan.

Iloista ja herkkujentäyteistä pääsiäisen aikaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s