Valkoisen keittiön viimeinen silaus

Olin ennen nykyiseen kotiimme muuttoa pitkään ajatellut, miten valkoinen keittiö olisi se kaikista sopivin omaan kotiin ja nyt onneksemme sellaisen saimme. Ja miten toimiva se onkaan! Kuin tyhjä canvas, mihin lisätä aina kulloisenkin fiiliksen mukaan muita värejä ja tulos on aina yhtä toimiva. Valkoinen on niin superraikas pohjana ja ihan pienilläkin jutuilla neutraaliin köökkiin saa myös muunneltua erilaisia tunnelmia. Tämä jos mikä sopii kaltaiselleni kameleontille.

Sain ystäviltäni hiljattain lahjaksi kuvissa näkyvän pirteänvärisen keittiöpyyhkeen ja kauniita kukkia. Juhlien jäljiltä kipoista löytyi vielä sopivasti pinkkejä ja valkoisia vaahtokarkkeja, mitkä toistivat nätisti kukkien ja pyyhkeen väriteemaa. Vain näillä muutamalla pienellä muutoksella keittiössä heräsi heti tunne kesäisestä päivänpaisteesta, kun katsoi iloisenvärisiä yksityiskohtia. Valmiiksi keittiössä sattuikin majailemaan jo (myös lahjaksi saatu) pieni viherkasvi, mikä käy muidenkin kukkien seuraksi. Miten helppoa ja hauskaa sisustamista! Ja mikä parasta, niin värikäs pyyhe kuin kukatkin istuivat loistavasti valkoiseen ympäristöön kunnon piristysruiskeena.

IMG_4320

Keittiöpyyhkeitä täytyykin kierrättää jatkuvasti pyykissä ja niillä on siten kätevä muunnella keittiön olemusta. Jos seuraavalla viikolla mielii ostaa vaikkapa oransseja kukkia, niin kannattaa kaivaa appelsiinit keittiöntasolle ja taas on parilla pienellä muutoksella saatu uusi tehosteväri ilman seinien maalaamista tai isompia hankintoja. Hedelmät ovat toden totta myös huippuja sisustuksen viimeistelyssä, sillä niitä useimmat meistä kuluttavat joka tapauksessa ja samalla niistä voi saada sen pienen väriläsikän keittiöön.

IMG_4911
Pirteänvärisillä hedelmillä saa helposti väriä valkoiseen keittiöön.

Vaikka saatankin olla joissain asioissa materialistinen, niin olen viime vuotisen KonMari -tyylisen kodinraivausprojektini jälkeen tullut entistä tiedostavammaksi turhan tavaran suhteen ja pyrinkin nykyään entistä enemmän siihen, että saisin erilaisia sisustusjuttuja toteutettua jo kodista löytyvillä tavaroilla. Keittiössä onkin löydettävissä monia ruokia ja astioita, mitä voi pitää esillä ja saada niillä jo riittävän sisustetuiksi tasot. Aina ei siis kannata rynnätä ”sisustuskauppaan”, vaan miettiä mitä kaikkea omistaa jo, ja miten kaapeista löytyviä juttuja saisi hyödynnettyä sisusteina. Kaikki ”kuluvat” jutut ovat mielestäni nerokkaita sisusteita, sillä niillä saa tosiaan lähes ilmaiseksi rakennettua erilaista tunnelmaa tilaan. Myös vaikkapa tiskiaineissa, -harjoissa ja -räteissä riittää nykyään vaikka millä mitalla valinnanvaraa kaikenlaisiin keittiöihin ja niilläkin on luonteva vaihdella ilmettä, aika ajoin uusittavia hyödykkeitä kun ovat.

IMG_4339

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s