Kukilla kevättä kotiin

Jätin edellisestä sisustuksen värittämistä koskeneesta postauksesta pois yhden hyvinkin olennaisen ja superhelpon sisustuselementin, millä luoda välittömästi väriä ympärilleen. Tämä kun ansaitsee mielestäni aivan oman postauksensa. Viimeisenä vinkkinä sanoisinkin, että tuoreet kukat piristävät takuulla mitä tahansa sisustusta ja tuovat mukavasti luksusta arkeen. Minusta kukat ovat ehdottomasti helpoin ja toimivin ratkaisu tuoda jotain uutta kotiin. Nillä etenkin on vaivatonta leikitellä väreillä, tai korostaa jo olemassaolevia sisustusvärejään, kun vaihtaminen käy luonnollisesti kukkien lakastuessa.

Kyllästyminen ei siis pääse iskemään, sillä tuoreet kukat harvoin kestävät viikkoa paria pidempään. Jos tuli kokeiltua jotain väriä tai lajia, mistä ei pitänyt sen kummemmin, niin kukista suorastaan joutuu hankkiutumaan eroon. Niiden kanssa ei siis voi mennä metsään, kun ei ole vaaraa siitä, että virheostokset jäisivät pölyttymään nurkkiin. Kannattaakin rohkeasti kokeilla erilaisia ja erivärisiä kukkia omaan kotiin. Sitä kautta saattaa löytää vinkkiä myös muuhun sisustukseen sopivista väreistä.

Muuton jälkeen moni kyläilijä on ilahduttanut meitä erityisesti kukilla ja täytyypä todeta, että yhdellä kukkakimpulla on valtava vaikutus tunnelman luomisessa varsinkin keskeneräisen sisustuksen keskellä. Ruokatilassa on vasta lasipöytä ja valkoiset tuolit valkoisen seinän ja vaalean lattian seurana, eikä valaisintakaan vielä ole pöydän yllä. Keskelle pöytää sijoitetulla kukka-asetelmalla upgreidaa heti tuohon monotoniseen tilaan sopivasti sitä jotain, jopa niillä valkoisillakin kukilla.

Puhunkin nyt vain leikkokukista, sillä olen surkea kaikkien muiden kasvien kanssa. Vaikka myönnän toki, että niillä saisi kauniisti luonnonvihreää kotiin. En vaan ole vieläkään innostunut huonekasveihin panostamaan, kun kaikki lahjaksikin saadut ovat yhtä lukuun ottamatta kuolleet ennenaikojaan. Parvekkeen nurkassa nököttää ruukkujen hautausmaaksi kutsumani kokoelma erilaisia kukkaruukkuja, mitkä ovat jääneet tyhjiksi näiltä epäonnisilta yksilöiltä.

Mitä sitten tulee tällaisen sisustuselementin kestävyyteen. Sanomattakin selvää, että pysyviä niistä ei saa, ellei turvaudu tekokukkiin. Niitäkin on tullut testailtua ja edelleen parvekkeella on muutamat valkoiset tekoruusut ruukuissa, jottei tila olisi aivan kasviton. Saa nähdä kuoriutuuko minusta koskaan sen kummempaa viherpeukaloa, mutta ainakin näiden leikkokukkien kanssa olen nyt innostunut yrittämään hiukan ja pyrkinyt maksimoimaan niiden kukinnan.

Parhaiten kukat ovat voineet, kun olen vaihtanut lähes pävittäin vettä ja leikannut välillä varsiin uutta imupintaa. Tästäkin opin juuri, ettei saksilla parane leikellä kukkia, sillä ne voivat jopa tehdä hallaa hyville aikomuksille. Parempi siis vain veistellä kukkasiin uutta eloa. Kukkien laittaminen yöksi viileään auttaisi kuulemma myös niiden säilymisessä, mutta aivan niin hifistelevään hoitoon en ole vielä kyennyt. En tiedä miten paljon virkisteet tekevät, mutta tiputan aina kuuliaisesti uusille kukille niiden mukana tulleen aineen. Tarkemmin sisältöä tiirailtuani huomasin virkisteen olevan ihan vain intiaanisokeria – hyvä tietää, että ruokakaapista voikin löytyä pika-apu nuupahtamassa oleville kukille. Peli siis ole vielä menetetty, vaikka virkisteitä olisi vain yksi kimpun mukana.

Sisätiloissa pidettävistä aidoista kukista olen kokenut, että ruusut kestävät kauniina huomattavaksi pidempään kuin vaikkapa tulppaanit. Tiedä häntä mistä tuo ero johtuu, sillä molemmista olen koittanut pitää yhtä hyvin huolta. Viimeisimpänä testissä ovat olleet neilikat ja voinkin ylpeänä näyttää, miltä 10 päivän takaisessa postauksen otsikkokuvassa oleva kimppu nyt näyttää. Enkä ole ollut niin tarkka tällä kertaa veden vaihtamisessa, tai edes leikellyt niitä sen kummemmin, joten niiden kukoistus on kyllä todellinen ihme. Liekö tuokin yksi hyvä keino, että ostaa hieman nupullaan kukkansa, niin niistä on iloa edes hiukan pidempään. Saa ilmoittaa, mitkä muut lajikkeet olisivat erityisen kestäviä leikkokukista, sillä sellaisia mieluusti suosisin. Tai jos on muita toimivia hoitovinkkejä laittaa jakoon, niin niitäkin otetaan vastaan.

IMG_4385
10. päivänä kotiutumisestaan neilikat olivat vielä hyvinkin edustuskelpoisina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s