Suklaarasioiden uusiokäyttö

Jouluisin moni saa lahjaksi suklaarasioita ja muita herkkuja. Pahvirasiat onkin helppo nakata pahvinkeräykseen, mutta fiinimmille pelti- ja lasipurkeille keksisi mieluusti muutakin käyttöä. Jos niiden ulkonäkö miellyttää omaa silmää, niin herkkujen huvettua purkit on helppo ottaa pesun jälkeen hyötykäyttöön. Kannelliset pelti- ja lasipurkit sopivat mainiosti keittiön järjestelyyn ja niihin saa kätkettyä vaikka mitä syötävää ja muuta keittiövälinettä. Toki pahvirasioistakin voi olla iloa pientavaroiden säilytyksessä, jos nekin haluaa uusiokäyttää. Aiemman postauksen kuvissa vilahtanut Jelly beans -laatikko 50 pikkulokerollaan sopisi hyvin vaikkapa pienien ompelu- tai askartelutarvikkeiden järjestelmälliseen säilytykseen.

Ikivanhat karkkipurkit ovat siitäkin ihania leivonta-aineiden säilytyksessä, että niistä tulee aina lapsuusmuistoja mieleen kaapin avatessaa. Tykkään myös siitä, että sisältö sopii jollain tapaa purkin teemaan. Vanhat Kiss-Kiss ja Fazerin parhaat -purkit ovat sopivan isoja erilaisille jauhoille ja Fazerin sinisen rasiasta löytyy muffinivuokia ja muita tarvikkeita. Vanha joulupukkipurkki on ollut aikanaan piparipurkkina ja pitää nyt sisällään tuikkuja. Uudempi NOEL -rasia voisi olla sopivan kokoinen vaikkapa lahjojen paketointi- tai joulukorttitarvikkeille jouluisen teemansa mukaisesti.

Toki kaikista kätevintä olisi pitää vain sellaisia purkkeja, jotka mahtuvat kaappeihin mahdollisimman tehokkaasti ja vähän tilaa vieden (eli ei erimallisia!), mutta vanhojen peltipurkkien kohdalla sallin poikkeuksen tilojen optimointiin. Sitä paitsi kun kaapit on muutoin paremmassa järjestyksessä ja turhat tavarat karsittu pois, niin loppuja tavaroita voikin säilyttää väljemmin, myös erimallisissa purkeissa. Oikeastaan aika luksusta, jos kaapit ovat sellaisessa kuosissa, ettei joka millimetriä ole pakko hyödyntää vaan kaapinsisällön voi järjestellä luovemminkin.

img_4411

Vaikkei rasia ulkoisesti erikoinen olisikaan, niin se voi olla muutoin kätevä erilaisiin säilytystarkoituksiin. Jouluun liittyen täytyykin mainita, että tyhjiin suklaarasioihin saa lajiteltua näppärästi monia pienempiä joulukoristeita. Pienet pahvirasiat onkin helppo koota yhteen isompaan joululaatikkoon, missä kaikki joulukama pysyys siististi yhdessä paikassa säilöttynä. Lasisia koristeita, joilla ei ole omia laatikoita, olen säilyttänyt vanhoissa Iittalan viinilasien pahvipakkauksissa. Ne sopivat herkille koristeille, koska ne on jaettu sisältä kätevästi kahtia, eikä pallojen ympärille tarvitse enää paljonkaan paperia. Tämä systeemi meillä on ollut käytössä jo kymmenisen vuotta ja oikein hyvin ovat lasikoristeet pysyneet ehjinä.

Miten sitten muistaa, mitä mistäkin purkista löytyy? No nimikoinnilla tietysti. Vanhan kunnon dymon ostin vuosi sitten, kun tajusin miten harvemmin käyttämäni purkit olivat jatkuvasti epäjärjestyksessä etsiessäni oikeaa versiota jauhoista, pähkinöistä tai muista aineksista. Sillä on helppo nimetä purkin kylkeen sisältö ja näin välttyy turhalta kaapin penkomiselta.

Nyt voi hyvillä mielin pitää pientä joulutaukoa järjestelyhommista ja palailla niihin uuden vuoden jälkeen, kun päivätkin ovat taas pidempiä ja energiaa on enemmän. Tämän postauksen myötä onkin aika toivotella kaikille teille blogiani lukeville ihanaa, rentouttavaa ja ennen kaikkea kiireetöntä joulunaikaa!! Ja samalla toivon myös kaikille unelmien uutta vuotta 2017! ❤ 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s