Kosmetiikka kauniisti kaapissa

Olen pitänyt vaatteeni aina värijärjestyksessä, mutta nyt vasta keksin järjestellä kylpyhuoneenkaapinkin uuteen uskoon samalla idealla. Vuosikaudet olen tuskaillut purkkimeren kanssa, miten rumalta ja sekavalta se näyttääkään, mutta todennut sen onneksi pysyvän piilossa kaapeissa. Pidin kosmetiikkaputelit ennen käyttötarkoituksensa mukaisessa järjestyksessä, eli yhdellä hyllyllä kasvojenhoito- ja toisella hiustenhoitotuotteet jne. Nyt päästin irti tästä ajatusmallista ja laitoin purkit kaappiin värisuorassa – enkä voisi olla tyytyväisempi! Levoton vaikutelma hävisi samantien ja tilalla on (ainakin omaa silmääni) miellyttävä harmoninen kokonaisuus.

img_3545

Vaikka saman kategorian kosmetiikkaa onkin nyt ripoteltuna eri hyllyille, niin löydän ne edelleen vaivatta kaiken ollessa kuitenkin näkyvillä. Välillä ajattelumallit ovat kyllä niin syvään juurtuneita, että ne estävät kaikki luovat ideat. Olin tosiaan aivan lukkiutunut siihen, että ”saman ryhmän” tuotteiden on sijaittava kaapissakin tismalleen omilla paikoillaan, eikä niitä voinut sekoittaa eri ryhmään kuuluvien tuotteiden kanssa. Uutta järjestystä kokeiltuani havaitsin, ettei siinä ollutkaan mitään hankalaa. Lopputulos olikin aiempaan verrattuna paljon mieluisampi, kun tavarat olivat kauniimmin kaapissa.

Voin kuvitella, että toisille kaappien järjestämisen visuaalisella puolella ei ole mitään merkitystä, mutta jos kuulut kanssani samaan veneeseen, niin tämä vinkki voi olla toimiva. Toiset ostavat ylipäätään vain tietynvärisiä kosmetiikkapurkkeja, jotta ne ovat kauniita esillä ollessaankin; sekin on ihan hyvä ratkaisu. Aivan tälle linjalle en ole itse lähtenyt, enkä aiokaan vaihtaa lempituotteitani toisiin vain siksi, että niissä on monenvärisiä pakkauksia. Mutta kyllä niiden sekalaistenkin purkkien kanssa voi saada rauhallisemman näkymän kaapin uumeniin värien mukaisella järjestyksellä.

img_3554

img_3553

Ja jos värejä alkaa olla liian laajalla skaalalla, ja vaikutelma jää edelleen rauhattomaksi, niin sitten suosisin erilaisia koreja, laatikoita tms., minkä sisälle järjestää sekalainen kosmetiikkansa. Näin kaapista avautuisi silti järjestelmällinen ja siisti näkymä. Minulla tuo kullanväriseksi maalattu peltipurkki sisältääkin erivärisiä meikkikyniä, kynsisakset yms. pientä. Eli kaikkea, mikä ei sopinut kaapin ”pääväreihin” ja mitä halusin säilyttää samassa kaapissa. Palaset -purkkeihin järjestelin taas niitä väreihin sopivia tarvikkeita. Läpinäkyvistä purkeista näkeekin hyvin, mitä missäkin on. Jos kaipaat pieniä säilytyskippoja ja pidät askartelusta, niin tyhjien säilyketölkkien maalaus on ainakin helppo ja edullinen keino saada omannäköisiä kippoja. Maalasin niitä jossain vaiheessa kullan, hopean ja pronssin sävyissä eri tarkoituksiin käytettäväksi. Elintarvikkeista jäävät lasipurkitkin sopivat hyvin tällaiseen tarkoitukseen – pilttipurkit vaikkapa. Eikä niitä edes tarvitse sen kummemmin tuunata, jos ei sellainen innosta. Poistaa vain etiketit ja pesee purkit, niin käyvät ne läpinäkyvinä aivan sellaisenaankin.

img_3547

Pientä arjen luksusta tavalliseen kylppärinkaappiin lisää se, että käyttää kauniita, mutta muuten tarpeettomia, taikka vähälle käytölle jääneitä astioita säilytyksessä. Ennen minulla oli Mariskooleissa kynsilakat värijärjestyksessä ja se olikin ainoa kosmetiikkaosio, mitä olin lajitellut värin mukaan. Keittiönkaappeja katsoessa tajusin, miten suurin osa kipoistani oli vain tarjoilukäytössä, enkä pitänyt niitä esilläkään, vaikka muuten niistä pidinkin edelleen. Sain sinisen ja pinkinkin sopimaan hyvin joukkoon, kun kosmetiikasta kyseisiä värejä löytyi useampikin puteli. Jos haluan jonkun kulhoista taas kattaukseen, niin lasinen astia on onneksi hyvin helppo konepestä ja ottaa välillä tarjoiluastiaksi. Tykkään siitä, että kauniit astiat ovat käytössä mahdollisimman paljon – nyt Mariskoolit eivät enää vie tilaa keittiössä käyttöä odottamassa, vaan ovat päivittäisessä käytössä kylppäriä kaunistuttamassa.

Kuvissa näkyy nyt yksi kylppärinkaappi, mutta muitakin vastaavia säilytysjuttuja olen toteuttanut noilla lasitavaroilla. Pieniä matalia Aaltomaljakoita olen käyttänyt meikkien ja korujen säilytykseen jo vuosia. En oikeastaan edes tiedä, mihin käyttöön ne on alkuun ajateltu, mutta minusta toimivat kivasti pikkujuttujen säilytyksessä. Kivituikkuja on myös kätevä hyödyntää pienkosmetiikalle, kuten huulipunille ja pumpulipuikoille. Alkuun ajattelin ylimääräisten tuikkukuppien laittamista kiertoon, mutta päädyin lopulta pitämään nekin. Totesin niiden palvelevan hyvin myös muissa käyttötarkoituksissa ja ilahduttavan sillä tavalla edelleen – vaikkapa sen kylppärinkaapin avatessa.

img_3542

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s