Viikkovinkki: lastenvaatteiden iisi pyykkäys ja säilytys

Viikkovinkkinä tällä kertaa hyvin simppeli lastenvaatesäilytys ja pari pyykkäysniksiä. Varsinkin, jos edellisessä postauksessa mainittu viikkaus tuntuu työläältä ja kaapissa on riittävästi tilaa muillekin ratkaisuille, niin tässäpä yksi niistä.

Pojan vaatteiden kanssa on kyllä aivan luksusta, kun ne mahtuvat toistaiseksi roikkumaan lähes kaikki henkareilla. Lastenhuoneen tuplakappiin mahtuu kolmekin tankoa per kaappi, mutta meillä on pärjätty oikein hyvin vähemmälläkin. Toiseen kaappin puoliskoon mahtuu myös pieneksi jääneet toistaiseksi pidettävät vaatteet ja nekin, jotka odottavat kiertoon lähtöä, vaikka käyttövaatteet onkin sijoitettu näin enemmän tilaa vievästi tangoille. Hyllyillä laatikosta löytyvät myös sukat sun muut pienemmät sekalaiset kamppeet. Näiden lisäksi ulkovaatteita on eteisen kaapissa muutama henkarillinen aikuistenvatteiden seassa. Ulkoiluun liittyvät asusteet vievät eteisen lipastosta noin puoli laatikkoa. Meillä on pipot, hanskat, huivit ja villasukat viikattuina omiin lokeroihinsa, mistä oikeat vermeet on helposti löydettävissä aina ulos lähtiessä.

img_1530

Vaikka viikkailu onkin ihan mukavaa, niin myönnän, että henkareilla vaatteiden pito houkuttaa kummasti isompaan osaan omillekin vaatteille. Se edellyttäisi vielä runsaampaa karsintaa, mutta ehkä niitäkin saa vielä enemmän henkarisäilytykseen projektin edetessä. Vaatteet pysyvät henkareilla (huom. oikeanlaiset henkarit varsinkin aikuisten vaatteissa) kuosissaan hyvin ja ne on todella vaivatonta vain ripustaa kaappiin. Tykkään välillä sovitella niin itselle kuin pojallekin, mitä pukea eri menoihin, niin kyllä se vaan on kätevä heittää vaatteet takaisin henkareilleen. Varsinkin silloin, kun niitä on napannut kaapista enemmänkin kokeiluun, tuntuu nuo henkarit voittavan viikkauspuuhat mennen tullen.

Ehkä koitan tällä vinkillä sanoa sitäkin, että aina ei tarvitse maksimoida tiloja vaan joihinkin juttuihin voi myös ”tuhlata” tilaa, jos lopputulos on sen arvoinen. Kun tavaramäärä on sopiva, niin kaapit voi täyttää mukavan väljästi ja toteuttaa esimerkiksi tämän henkareilla säilytyksen viikattujen vaatteiden sijaan.

img_1520

Vaatekaapin muutos hyllyistä tankoihin ei ollutkaan niin iso operaatio, mitä alkuun olin kuvitellut. Poistin hyllyt kaapista varaston puolelle ja ostin muutaman vaatetangon (normaali 60cm leveä kaappi) niiden tilalle. Ne oli nopea ja helppo myös kiinnittää kaappiin näin ei-remontoijallekin, olisiko ollut pari  kolme ruuvia kunkin tangon kanssa ruuvattavana. Halvimmillaan tällainen muutos onnistuu siis alle kympillä (muistaakseni noin 3 euroa yksi tanko kustansi) ja on suhteellisen nopeakin toteuttaa.

Lisäksi ostin kasan puisia lastenhenkareita. Ne ovat hieman kalliimpia kuin muoviset, mutta parempia monille vaatteille mielestäni. Housuille en ole vielä henkareita erikseen ostanut, sillä olen pyytänyt lastenvaateostoksilla aina housujen henkarit mukaani. Ja niillä on tosiaan tähän asti hyvin pärjättykin, vaikka esteettistä silmää hieman häiritseekin niiden poikkeava ulkomuoto puisiin henkareihin nähden. Voi olla, että niidenkin suhteen hifistelen joskus vielä, mutta nyt mennään näillä kaupanpäällishenkareilla.

img_1490

Pyykkäys nopeutuu myös tällä säilytysmetodilla huomattavasti, sillä ripustan vaatteet suoraan henkareillensa kuivumisenkin ajaksi. Kuivuttuaan ne on todella iisi siirtää vain kaappiin omille paikoillensa seuraavaa käyttöä odottamaan.

Toinen pyykkäyshommaa nopeuttava vinkki on käyttää värinkerääjää pesukoneessa. Ostin marketista muutamalla eurolla sellaisen kestovärinkerääjäliinan, mikä riittää noin 30 pesukertaan. Kyseessä on pieni rätti, mikä vain heitetään pyykin sekaan ja sen pitäisi pitää huoli siitä, ettei vaatteista irtoavat värit sotkisi muita samassa koneessa olevia kamppeita. Ainakin näin alun varovaisten kokeilujen (ei nyt aivan mustaa ja valkoista samassa koneessa, mutta hieman sekavärisiä kyllä) jälkeen näyttää siltä, että liina on tosiaan kerännyt ylimääräväriä mukaansa. Nopeuttaa ja helpottaa kummasti pyykkisirkusta, kun ei tarvitse enää odotella tietynväristen vaatteiden kertymistä pyykkikoriin, vaan voi laittaa huoletta vähän sekavammankin väriset vaatteet kerralla koneeseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s