Luku 1. Johdanto

Tervetuloa Tilakuningattaren valtakuntaan!

Blogin keskiössä on tilojen järjestely, tavaroiden hallinta ja kaikenlainen organisointi. Pyrin maustamaan blogia tilaisuuden tullen muillakin aihepiiriä sivuavilla jutuilla. Uskon, että panostamalla sopivassa määrin tilan- ja ajanhallintaan voit elää todellista unelmiesi elämää!

11015880_10153252230956838_7106053843851980265_n

Tilakuningatar blogin nimenä tulee siitä, että olen viihtynyt pienestä pitäen järjestelyn ihmemaassa. 10-vuotiaana oman huoneen saadessani intoilin eniten sen järjestämisestä; vaihdoin huonekalujen järjestystä, asettelin pikkutavaroita sotilaallisiin riveihin ja viikkailin vaatteita värijärjestykseen monesti yötä myöten. Nyt kolmekymppisenä koen olevani jo melkoisen tehokas järjestelijä, mutta tavoitteena on toki kehittyä jatkuvasti voidakseni kantaa Tilakuningattaren kruunua.

Itselleni järjestäminen on monien hyötyjensä ohella hyvä ja halpa terapiamuoto. Ja käypä se tehokkaimmillaan ihan kuntoilustakin. Jos et varsinaisesta järjestämisestä nauti, niin lopputulos varmasti motivoi jatkamaan. Suosittelenkin kokeilemaan edes joitakin uusia tapoja toimia, sillä pienilläkin askelilla pääsee jo eteenpäin!

10431368_10152580806276838_8102912871008396312_o

Organisointi on myös aina ollut lähellä sydäntäni ja saan paljon asioita aikaan toimivalla etukäteissuunnittelulla. Kuntoilupäiväkirja tuli mukaan jo 16-vuotiaana ja sen avulla olikin hyvä pysyä liikuntatavoitteissa. Nykyään erilaiset budjetoinnit, juhlien järjestämiset ja matkasuunnitelmatkin on kätevä muodostaa excelissä. Puhelimen muistiinpanoista ja kalenterista löytyvät nopeasti akuuteimmat asiat. Päädyn useimmiten porukan organisaattoriksi ja jaan täällä blogissani hyväksi havaittuja keinoja hallita sekä arkea että erityisempiäkin menoja.

Kodinjärjestelyn ja muun elämän organisoinnin majesteettisena tavoitteena on ansaita enemmän vapaa-aikaa niin läheisten kanssa ajanviettoon, treenailuun kuin retkiin ja reissuihinkin. Tekemistä riittäisi toki päivän joka minuutille, mutta on myös tärkeä olla välillä täysin paikallaan hetkestä nauttien ja kiirehtimättä vailla sen tehokkaampaa tekemistä. Tässä itsellänikin on vielä petrattavaa, kun välillä innostus asioiden tekemiseen menee yöunienkin edelle.

1502414_10152580792146838_683638855033552930_o

En ole aiemmin pitänyt blogia itse, mutta olen viihtynyt monenlaisten blogien parissa jo vuodesta 2010 lähtien. Päätin lisätä oman pisarani blogien valtamereen, kun päässä kristallisoitui idea aiheesta, mitä olisi hauska puida laajemminkin. Kirjoitan ammattini puolesta virallisempia asioita, joten sen vastapainoksi on mukava kirjoittaa myös hieman kevyemmistä aiheista. Tai välillä painavistakin, miten nämä nyt milloinkin ottaa.

Toivon, että viihdyt blogini parissa ja saat täältä uusia ideoita erilaisiin järjestely-, tavaranhallinta- ja organisointipulmiin. Mahtavaa, jos inspiroidut ja kuljet itsekin lähemmäs tavoitteita: hallitse tilaa – ansaitse aikaa – elä unelmaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s