Case seepraballerinat

Tavaroista on hyvä muistaa pitää kohtuudella huolta, jotta niistä on iloa käytössä mahdollisimman pitkään. Ajattelin kuitenkin kertoa varoittavan esimerkin siitä, kuinka kunnossapidossakaan ei kannata sortua äärimmäisyyksiin. Itse olen nimittäin ollut monenkin omistamani vaatteen, astian tai muun tavaran kohdalla liiankin hysteerinen.

Mahdollisen likaantumisen, kulumisen, särkymisen tai muun tavaroita hypoteettisesti kohtaavan onnettomuuden riskin vuoksi moni asia onkin lopulta jäänyt todella vähälle käytölle tai jopa kokonaan käyttämättä.

Yksi hyvä tapausesimerkki on kuvassa olevat Vagabondin seepraballerinat, jotka olen ostanut varmaankin noin viisi vuotta sitten. Muistan vieläkin, kuinka ilahtunut olin löytäessäni kauniit ballerinat kohtuuhintaiselta merkiltä ja näin ne heti monissa asukokonaisuuksissa käytössä.

Seeprat2

No, kuinkas sitten kävikään? Vuoden vierivät, enkä oikein koskaan raaskinut ottaa ballerinoja ulkokäyttöön, vaan tepastelin niillä silloin tällöin erilaisissa sisätilaisuuksissa.

Jotenkin aina oli sateen mahdollisuus tai liian likaiset kadut, että en vain hennonnut pistää kenkiä jalkaani ulos lähtiessäni. Ajattelin nimittäin, että materiaali on sen verran herkkää (ballerinan pinta on seepran karvajäljitelmää), että se menee helposti pilalle väärissä sääolosuhteissa.

No nyt kävikin niin, että jalkani suureni puolisen kokoa raskauden myötä, eivätkä kauniit kenkäni enää edes mahdu päälle! Ballerinat ovat edelleen priimakunnossa, kuin uudet. Kylläpä harmittaa, että säästelin kenkiä likaantumiselta puoli vuosikymmentä sillä lopputuloksella, että niille kertyi vain muutamia käyttökertoja.

Seeprat3

Kenkuleilla olisi varmasti loikkinut parikin kesää ulkona ja sitten ne olisivat luultavimmin menneet sellaiseen kuntoon, että niistä olisi luopunut jo ihan mielellään paljon käytettyinä ja jonkin verran jo kuluneina. Nyt joudun pitkin hampain luopumaan seeproistani ja harmittelen, etten ehtinyt käyttää niitä itse loppuun. Kengät on tehty kävelyyn, eikä kaapissa säilömiseen. Älkää siis hyvät ihmiset olko ihan näin tarkkoja tavaroidenne kanssa, että ette lopulta pääse lainkaan iloitsemaan niistä ennen kuin ne ovatkin jo pienet, vanhentuneet tai muuta vastaavaa.

Jos en olisi ollut ylivarovainen kenkieni kanssa, niin olisin todennäköisesti ehtinyt pitää niitä kymmeniä, ellei yli satakin kertaa. Liiallisen huolenpidon seurauksena ne päätyivät päälle enintään kymmenesti, eikä se alkuperäinen ajatus asujeni ilostuttamisesta toteutunut laisinkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s